“Educació a Gaza, llavor de pau” és un taller de l’organització UNESCO que vam fer el divendres com activitat extraordinària.
En primer lloc, vam fer una sessió de resolució de conflictes. Per grups, havíem de pensar diferents conflictes quotidians (diferències entre veïns, amics, companys de pis, etc.). Desprès, vam fer un debat sobre les diferents formes de resoldre problemes:
- Fugida
- Imposició
- Diàleg
- Resolució superficial (símptoma del conflicte)
- Transformació profunda:
• personal
• relacional
• estructural
• cultural
Vam escollir una pel nostre conflicte i vam exposar el problema a la resta de la classe. Un dels conflictes més sonats al taller pot ser entre companys de pis: diferències de formes de fer la feina. Les solucions proposades poden ser la fugida i el diàleg. Tanmateix, nosaltres creiem que no és bo evadir els problemes, hem de combatre amb ells i fer una transformació profunda, encara que sigui massa difícil. Això es pot aconseguir des de l’educació, des de l’arrel del conflicte.
En segon lloc, el nostre guia de l’expedició a Gaza, ens va explicar el problema de les escoles a Gaza: el conflicte israelià va afectar a l’educació ja que moltes escoles van ser bombardejades. La UNESCO va recollir donacions per a reconstruir escoles i, després, va crear una guia didàctica amb un objectiu concret: que els nens reflexionin sobre els conflictes.
Finalment, vam veure un documental sobre aquesta llavor de la UNESCO. Si voleu, podeu veure el video:
Hem de dir que ens va agradar el taller però pensàvem que parlaríem una mica més de Gaza, i no tant de resolució de conflictes. Ens hem quedat amb ganes de més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada