Avui, dia 9 de Maig del 2011, l’equip dels exploradors intrèpids hem reprès el nostre viatge pel món de la Geografia Urbana.
En primer lloc, hem començat repassant el que vam fer el darrer dia relacionat amb la Geografia Urbana (ciutats romanes, ciutats medievals i, en general, les del Segle XIII).
En segon lloc, la professora ens ha presentat les característiques de la didàctica de l’objecte. Ha estat una mica feixuc, però d’entre les moltes propietats i trets característics, els exploradors intrèpids hem cregut convenient destacar que: fixa la imatge del concepte, que atrau l’atenció de l’alumnat, serveix per utilitzar el mètode hipotètico-deductiu, realitza induccions històriques, desenvolupa la imaginació, permet situacions emfàtiques i el suport per la memòria.
En tercer lloc, hem entrat directament a la vena amb la història de l’edat moderna. Hem situat cronològicament aquesta etapa (1492 amb el descobriment d’Amèrica) - 1789 amb la revolució francesa, ens hem adonat que ja hi havia algú que relacionava l’etapa moderna amb l’era de les blackberrys i els Iphones. Tot i això, hem de remarcar que les dades donades són respectives amb la península ibèrica, ja que a la resta d’Europa, es situa l’etapa entre el 1453 i el 1789.
En quart lloc, hem destacat que durant aquesta època es produeix un canvi dràstic en el món religiós amb la reforma de Martin Luther King i la contrareforma, de manera que Europa queda dividida: la part catòlica (destaca per les genialitats escultòriques i arquitectòniques) i la part protestant (genialitats pictòriques).
En cinquè lloc, la professora ens ha explicat que és aquí on es comença a desenvolupar-se el terme d’investigar (aplicar la lupa de forma sistemàtica sobre un element de la història). A partir d’això, ens conceben dos models d’investigació: el mètode inductiu i l’hipotètic-deductiu.
El segon mètode, es caracteritza per investigar allò més general fins allò més particular, establir hipòtesis i comprovar-les i tenir una prudència metodològica (les hipòtesis, pot ser que només es donin en determinats contextos).
Finalment, hem destacat que a l’edat moderna s’aprenia mitjançant el descobriment sobre fonts primàries escrites, fonts de didàctica de l’objecte, fonts orals i artístiques i sonores i audiovisuals).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada